Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το Άγιο Έτος των καθολικών στην Ιταλία

Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το Άγιο Έτος των καθολικών στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Για κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το 'Αγιο Έτος των καθολικών, που ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μίλησε σήμερα ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που μου επιβεβαιώθηκε και από αμερικανούς δημάρχους με τους οποίους μίλησα πρόσφατα- κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρώμη και στην Ιταλία», τόνισε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι «δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπισθεί την πόλη του μόνον με την βοήθεια της τοπικής αστυνομίας».

Ο δήμαρχος της Ρώμης αναγνώρισε δε, ότι υπάρχουν αντικειμενικές καθυστερήσεις στην διοργάνωση του Αγίου Έτους των καθολικών, προσθέτοντας, όμως, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι του έδωσε την διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα, με ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα λυθούν όλα τα σχετικά προβλήματα.

Ο Ινιάτσιο Μαρίνο, τέλος, δηλώνει στην Κορριέρε ότι «στην Ρώμη βρήκε ένα σάπιο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα» με ένα πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στις μπίζνες και στην συλλογή ψήφων. Θεωρεί, όμως, ότι με την στήριξη του πρωθυπουργού θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια -αρχίζοντας από την αποκομιδή απορριμμάτων και τα προβλήματα στα δημοτικά μέσα μεταφοράς- που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM