Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της σε οποιαδήποτε επίθεση

Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της σε οποιαδήποτε επίθεση Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.


«Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται», δήλωσε.
Ο Πούτιν επίσης δήλωσε, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητα της.


Ο Ρώσος Πρόεδρος, σε δυσαρμονία με την Δύση για την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως συνέχεια αυτής στην Ρωσία, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ζητά από την Ουκρανία να αποπληρώσει οφειλές από ένα προηγούμενο πρόγραμμα δανεισμού που υπεγράφη από τον πρώην Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με ένα συμφωνημένο πρόγραμμα αποπληρωμής.


Πρόσθεσε πως πίστευε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν ισορροπημένη και δίκαιη και ότι εάν η Ρωσία δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της δεν θα την υπέγραφε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM