Κινέζοι χάκερς εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση εναντίον 4 εκατ. Αμερικανών δημοσίων υπαλλήλων

Κινέζοι χάκερς εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση εναντίον 4 εκατ. Αμερικανών δημοσίων υπαλλήλων Facebook Twitter
0

Κινέζοι χάκερς εξαπέλυσαν μαζική κυβερνοεπίθεση εναντίον 4 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Washington Post. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εντόπισε επιχείρηση πειρατείας των προσωπικών δεδομένων εργαζομένων στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, η οποία διαπράχθηκε από κινέζους χάκερς τον περασμένο Δεκέμβριο και εντοπίστηκε τον Απρίλιο 2015 από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), Πρόκειται για τη δεύτερη κυβερνοεπίθεση κατά της αμερικανικής υπηρεσίας προερχόμενη από την Κίνα.


Τα νέα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές υπηρεσίες επέτρεψαν τον εντοπισμό της κυβερνοεπίθεσης, τέσσερις μήνες μετά την εκδήλωσή της και εξετάζονται ενδεχόμενα από την κλοπή ταυτοτήτων μέχρι την κατασκοπεία.


Τη διεξαγωγή έρευνας ανακοίνωσε το FBI το οποίο φέρεται να δηλώνει πως λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν όλες τις εν δυνάμεις επιθέσεις κατά των συστημάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού Κάθριν Αρτσουλέτα.


Η ομοσπονδιακή υπηρεσία συνέστησε σε όλα τα εν δυνάμει θύματα της κυβερνοεπίθεσης να χειρίζονται με μεγάλη "καχυποψία" τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα προσωπικά τους δεδομένα.


Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού ανακοίνωσε ότι πρώην και νυν ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που υπήρξαν θύματα της επίθεσης θα ενημερωθούν επισήμως από τις 8 Ιουνίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπισθούν και νέα θύματα κατά τη διάρκειας της έρευνας, ενώ θα προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση "απάτης ή κλοπής ταυτότητας".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM