ΔΝΤ: Δεκτό το ελληνικό αίτημα για ομαδοποίηση δόσεων

ΔΝΤ: Δεκτό το ελληνικό αίτημα για ομαδοποίηση δόσεων Facebook Twitter
10

Δεκτό έγινε τελικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που έστειλε  σήμερα στο ΔΝΤ η TτΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Ταμείο, οι δόσεις θα πληρωθούν ομαδικά στα τέλη του μήνα.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο ανέρχονται σε 1,55 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου που επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα σχολίασε πως η κίνηση αυτή είναι απόλυτα συμβατή με τους κανονισμούς του ΔΝΤ και πως προκύπτει από απόφαση της δεκαετίας του 1970 επικυρωμένη από το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ωστόσο στο MEGA πως το αίτημα δυσαρέστησε το Ταμείο και ειδικότερα την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία το πρωί εμφανίστηκε βέβαιη για την αυριανή πληρωμή των δόσεων. 

Σύμφωνα με πηγή εκτός Ταμείου που αναφέρει το mignatiou.com, το ΔΝΤ παρουσιάζεται ανυποχώρητο στις θέσεις του. Η πηγή δήλωσε ότι «συνεχίζουν στην ίδια σκληρή γραμμή και δεν υποχωρούν». Με τα σημερινά δεδομένα, τόνισε η πηγή, «το Ταμείο δεν θα συμμετέχει στη συμφωνία, θα είναι μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Όμως, έχει ισχυρή γνώμη για τα πιο σοβαρά θέματα, που είναι το συνταξιοδοτικό και το εργατικό. Η μόνη περίπτωση για να αλλάξει κάτι είναι η Ελλάδα να προτείνει και να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα με το ίδιο αποτέλεσμα».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM