Με δείπνο εργασίας ολοκληρώνεται η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Με δείπνο εργασίας ολοκληρώνεται η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
0

Ολοκληρώθηκε η αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ, ακολούθησε δείπνο, παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως πριν από το ραντεβού του Τσίπρα με τον Γιούνκερ προηγήθηκε συνάντηση Γιούνκερ-Νταϊσελμπλουμ. Ωστόσο απόψε δεν αναμένεται κοινή δήλωση για τη συνάντηση. Πληροφορίες που μεταδίδονται από δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για τον Ντάισελμπλουμ σε ρόλο παρατηρητή στο δείπνο, ο οποίος θα ανακοινώσει και θα συγκαλέσει Eurogroup στην περίπτωση που Ελλάδα και η Κομισιόν καταλήξουν σε συμβιβασμό και πως δόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό πεντασέλιδη πρόταση των Θεσμών.

Νωρίτερα ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι αν και η συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι σημαντική, δεν θα ληφθούν αποφάσεις, και τόνισε πως χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά.

Με δείπνο εργασίας ολοκληρώνεται η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Από την ελληνική πλευρά, παρόντες είναι οι κ.κ. Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ