Τουρκία: Ταυτόχρονες εκρήξεις σε γραφεία φιλοκουρδικού κόμματος

Τουρκία: Ταυτόχρονες εκρήξεις σε γραφεία φιλοκουρδικού κόμματος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στα γραφεία του αντιπολιτευόμενου φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) σε δύο πόλεις της νότιας Τουρκίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του HDP, η έκρηξη στα Άδανα, όπου τραυματίστηκαν οι έξι, φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα δέμα που παραδόθηκε στα γραφεία του κόμματος. Για τη δεύτερη έκρηξη, που σημειώθηκε στη Μερσίνα, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένας από τους ηγέτες του HDP, o Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος μίλησε χθες σε μία προεκλογική συγκέντρωση στα Άδανα και πρόκειται να μιλήσει σε μία άλλη συγκέντρωση σήμερα στη Μερσίνα, έχει πει ότι τα γραφεία του κόμματος έχουν γίνει στόχος περίπου 60 επιθέσεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 7 Ιουνίου.

Πλάνα που μετέδωσε το CNN Turk, αλλά δεν είναι σαφές σε ποια πόλη έχουν ληφθεί, έδειξαν σπασμένα τζάμια σε ένα τριώροφο κτίριο και κομματάκια γυαλί και μπάζα στους δρόμους, ενώ φαίνεται ένας άνδρας καθισμένος στο κράσπεδο του πεζοδρομίου ο οποίος έχει αίματα στο κεφάλι.

Το HDP προσβλέπει σε ψηφοφόρους πέρα από την κουρδική βάση του ώστε να εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτές, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 10% για το επιτύχει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM