Φινλανδία: Ένα Grexit θα είχε νόημα

Φινλανδία: Ένα Grexit θα είχε νόημα Facebook Twitter
O Τίμο Σοΐνι (δεξιά).
0

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε νόημα για τη χώρα, υποστηρίζει ο επικεφαλής του Κόμματος των Φινλανδών και πιθανός νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τίμο Σοΐνι.

Το Κόμμα των Φινλανδών ήρθε δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές και έχει συμπεριληφθεί στον σχεδιαζόμενο συνασπισμό με το Κόμμα Κέντρου και το φιλοευρωπαϊκό Εθνικό Κόμμα Συνασπισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Σοΐνι, σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, άσκησε κριτική σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην κρίση της ευρωζώνης. «Η κρίση δεν έχει αμβλυνθεί... και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε αυτοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν θα φύγουν ή τότε θα λάβουμε μέτρα προς την κατεύθυνση της βαθύτερης ολοκλήρωσης, της κοινής ευθύνης για το χρέος και της ενιαίας φορολογίας», είπε.

Σε ερώτηση αν επιθυμεί να δει την Ελλάδα να εγκαταλείπει τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε πως «αυτό θα ήταν ίσως η πιο ξεκάθαρη επιλογή για όλους, ακόμη και για τους Έλληνες [...] Αλλά ας δούμε τι θα γίνει... και ποια είναι η έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησης. Σε ένα συνασπισμό, κανείς δεν υπαγορεύει τίποτα».

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει την υποθετική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Σημειώνεται πάντως ότι στις προκαταρκτικές συνομιλίες και τα τρία κόμματα δήλωσαν ότι δεν θα απέκλειαν ένα πιθανό τρίτο πακέτο. Οι συνομιλίες για το σχηματισμό συνασπισμού στη Φινλανδία θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα και τη δομή του υπουργικού συμβουλίου έως το τέλος του Μαΐου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM