ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τσακαλώτος «κάρφωσε» τον Βαρουφάκη στη Βουλή

Ο Τσακαλώτος «κάρφωσε» τον Βαρουφάκη στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ.: Lefteris Partsalis / SOOC
13

Ο νέος συντονιστής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στη Βουλή αναφορικά με "λάθη που έγιναν στη διαπραγμάτευση" τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η παραδοχή αυτή ερμηνεύεται ως σπόντα για τα λάθη του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος εξάλλου δεν έχει παραδεχτεί ποτέ πως έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί πως και πριν από λίγες ημέρες, ο κύριος Τσακαλώτος είχε δηλώσει δημοσίως πως ήταν λάθος, στρατηγικό και τακτικό, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε όλα τα χρήματα από τις 20 Φεβρουαρίου. Σημείωσε ωστόσο ότι μία νέα κυβέρνηση έχει σχετική απειρία πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα.

«Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα».

Σήμερα στη Βουλή, καθώς όλοι συζητούσαν τα περί υποβάθμισης του Βαρουφάκη και αντικατάστασής του απ' τον ίδιο, ο κύριος Τσακαλώτος επανήλθε στο θέμα:

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις και λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεστε δεν κάνετε λάθη» είπε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει: «Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι' αυτό λέμε την αλήθεια στο λαό. Γι' αυτό κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για τον συντονισμό και την βελτίωση της διαπραγμάτευσης».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είπε στον κ. Τσακαλώτο: «Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδη το κεφάλι. Όταν σας λέγαμε ότι δεν θα πάρετε παράταση χωρίς λεφτά, μας λέγατε κινδυνολόγους».

13

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM