Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον Facebook Twitter
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
3

Με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες πριν από την ημερομηνία-ορόσημο της 9ης Απριλίου, όταν η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ, είχε διαψεύσει νωρίτερα σήμερα δημοσίευμα του Spiegel που έκανε λόγο για προσωρινή ανάκληση των τεχνικών του κλιμακίων στην Αθήνα λόγω καθυστερήσεων στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Το Ταμείο έκανε λόγο για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων.

«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρίσκονταν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εβδομάδες, συνεργαζόμενες με τις ελληνικές αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη συμμετοχή και των τοπικών υπαλλήλων (των θεσμών)», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός  Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε σήμερα ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης των 460 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ υπάρχουν, ενώ ο ίδιος αναμένει τη σχετική εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου. «Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM