Μάρδας: Έχουμε χρήματα για το ΔΝΤ - Περιμένω εντολή Μαξίμου

Μάρδας: Έχουμε χρήματα για το ΔΝΤ - Περιμένω εντολή Μαξίμου Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
1

Τα χρήματα για την πληρωμή της επόμενης δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Μιλώντας στο MEGA, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η καταβολή της δόσης είναι θέμα και πολιτικής απόφασης, που θα λάβει το μέγαρο Μαξίμου.

«Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις», ανέφερε.

Αποφεύγοντας να πει εάν ο πρωθυπουργός έχει δώσει τη σχετική εντολή για πληρωμή των 460 εκατ. προς το ΔΝΤ και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει εμμέσως για να βρεθεί λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα ο Δ. Μάρδας σημείωσε πως «υπάρχουν κάποιες πολιτικές αποφάσεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από το Μαξίμου εμείς είμαστε οι διαχειριστές των χρημάτων. Έχω συγκεκριμένες εντολές τις οποίες θα εκτελέσω στον χρόνο που πρέπει. Οι εντολές όλες θα δοθούν στις 8 Απριλίου».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ