Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία Facebook Twitter
11

Ένα φεμινιστικό κύμα έπληξε την Ισλανδία με προτεταμένα γυναικεία στήθη στο Twitter και στα άλλα social media  στο πλαίσιο του  #freethenipple, μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από μία φοιτήτρια την  Boel Sigridur Guðbrandsdóttir, η οποία θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά της πολιτικής του Facebook και του Instagram να δημοσιεύουν γυμνές φωτογραφίες.

Όταν η Boel επικρίθηκε για τη δημοσίευση των τόπλες φωτογραφιών του εαυτού της στο Twitter, η online κοινότητα έσπευσε να απαντήσει, δημοσιεύοντας τόπλες φωτογραφίες.

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία Facebook Twitter

Η ίδια η Boel, πρόεδρος φεμινιστικής οργάνωσης στο Πανεπιστήμιό της έσπευσε να δηλώσει ότι "Ο στόχος μου είναι απλά να προωθήσω την περαιτέρω ισότητα των φύλων. Οι γυμνόστηθες γυναίκες παραμένουν ταμπού στην κοινωνία και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Τα στήθη δεν είναι τα γεννητικά όργανα και εμείς απλά θέλουμε να γιορτάσουμε  το σώμα μας ".

 

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων γιορτάστηκε μάλιστα στις 26 Μαρτίου η «Ημέρα της Ελεύθερης Θηλής», στο πανεπιστήμιο της αλλά και σε άλλα κατώτερα και ανώτερα κολλέγια της Ισλανδίας.  «Ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες στο σχολείο, μαθήτριες και καθηηγήτριες, να μην φορούν σουτιέν αυτή την ημέρα. Τα αγόρια μπορεί επίσης να ανοίξουν τρύπες στα μπλουζάκια τους και με αυτό τον τρόπο να δείχνουν τις θηλές τους, "δήλωσε η Boel.

Μεταξύ των γυναικών που στήριξαν  την πρωτοβουλία και δημοσίευσαν φωτογραφίες με γυμνό το πάνω μέρος είναι και η τηλεοπτική προσωπικότητα Margret Erla Maack αλλά και η βουλευτής Björt Ólafsdóttir που ανέβασε την φωτό στο Twitter γράφοντας: «Αυτό εδώ είναι για τη σίτιση των βρεφών».

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία Facebook Twitter
Τech & Science
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM