Ενημέρωση Mαξίμου: Oι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν - η χώρα δεν καταστράφηκε

Ενημέρωση Mαξίμου: Oι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν - η χώρα δεν καταστράφηκε Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4


Mέσω ανεπίσημης ενημέρωσης σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές το κλίμα, τις εξελίξεις και το Εurogroup της Δευτέρας.

Από το Μαξίμου επισημαίνεται ότι για μια ακόμα φορά "διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα. Η δόση προς το ΔΝΤ, 310 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε κανονικά, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έκδοση των εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Ομαλή ροή θα υπάρξει και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο. Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη. Ας μην ανησυχούν, λοιπόν.

Αναλυτικά από τις κυβερνητικές πηγές σημειώνεται:


Eίναι τα ίδια συστήματα που περίμεναν καταστροφή αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου στις 28 Φεβρουαρίου!

Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και ούτε θα συμβεί. Θα τους απογοητεύσουμε για ακόμα μια φορά.


Η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Οι τράπεζές μας είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες.


Στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών.


Στο Eurogroup της Δευτέρας θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ. Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group. Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας. Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται.


Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, 'Ανχελ Γκουρία. Ακόμα, ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία.


Την Τρίτη, 3 Μαρτίου, η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα προκειμένου να προωθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η EBRD, η οποία θα επενδύσει πάνω από 500 εκ. ευρώ μέσα στο 2015, είναι μια διεθνής αναπτυξιακή τράπεζα με υψηλή φερεγγυότητα (triple-A), εκτεταμένη εμπειρία χρηματοδότησης διαδικασιών οικονομικής αναδιάρθρωσης και αποδεδειγμένη ικανότητα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων σε επενδυτικά σχέδια υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ζητω προκαταβολικα συγγνωμην,αλλα δεν μπορω να αντισταθω στον πειρασμο της αναφορας στο γνωστο ανεκδοτο.Οπου ενας τυπος γλυστρησε και επεσε στο κενο απο την ταρατσα ενος ουρανοξυστη.Και,οπως επεφτε,περνωντας διπλα απο καθε οροφο ελεγε "So far,so good"!!!
Εμενα για την ωρα με εχουν ενοχλησει αφανταστα οι γραφικοτητες Κοτζια ( "δεν ειμαστε της φαπας!", "η Ρωσσια ειναι αγία!", " αν δεν μας δωσετε δανεικα διχως ορους θα γεμμμισει η Ευρωπη τζιχαντιστες!!!" )και Καμμενου , οι αυξησεις στη ΔΕΗ , η συνωμοσιολογια αυτης της κυβερνησης , ο διορισμος ξαδερφου του Τσιπρα ως συμβουλου του ΥΕ , η σταση Κωνσταντοπουλου σχετικα με τους νομους που ψηφισε η ΧΑ . Θετικα σημεια δεν μπορω να εντοπισω ( η συνθηματολογια και η αυταρεσκεια ορισμενων δεν πιανεται ). Να μου το απαντησει καποιος ? -με συγκεκριμενα μετρα που εχουν παρθει και οχι με ανασες αξιοπρεπειας παρακαλω -