Αυστηρό μήνυμα από το Πεκίνο για την Cosco

Αυστηρό μήνυμα από το Πεκίνο για την Cosco Facebook Twitter
3

Τη μεγάλη ανησυχία του εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ο όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

«Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco», δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός χθες ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη του Κινέζου πρέσβη στο Μαξίμου, πριν ακόμη ορκιστεί ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Το να ξεπουλά κανείς τον οργανισμό διαχείρισης ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμα κάποια κέρδη, αλλά μακροπρόθεσμα βγαίνει εις βάρος του πολίτη και του κράτους. Αλλά τι λέω τώρα, λες και θα βλέπαμε εμείς οι πολίτες κάποιο όφελος από αυτά που θα τσεπώνανε οι γνωστοί-άγνωστοι της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί ήθελαν να ξεπουλήσουν ότι προλάβαιναν, γιατί το είχαν καταλάβει ότι δεν θα ήταν νικητές στις επόμενες εκλογές.
Για να προλάβω τον υπουργό: παίδες τα μαζεύετε και πίσω στην Κίνα, το λιμάνι είναι Ελληνικό θα το υπερφορτώσουμε με ανέργους, που θα εργάζονται χωρίς σαφές αντικείμενο εργασίας και θα πληρώνονται από την αφαίμαξη των υπολοίπων.
Έλα ρε Helix τώρα..το λιμάνι είχε ρημάξει από τις μίζες και τις κλίκες και τη σαπίλα.Και η κλασσική λύση τέτοιων κυβερνήσεων είναι η πώληση αντί της διαχείρησης.Αν θα φορτωθεί με υπαλλήλους άνευ αντικειμένου μένει να το δούμε.Αν γίνει κάτι τέτοιο,θ'αρπάξω τα πριόνια,όχι σχόλια.Όπως και για τα καύσιμα.