Σήμερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Σήμερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος και τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση.

Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία τεσσάρων υπερυπουργείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση έχουν γίνει ήδη από χθες μέχρι και τα μεσάνυχτα τα τηλεφωνήματα και οι προτάσεις.

Για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πιθανό όνομα είναι αυτό του Γιάννη Δραγασάκη ενώ για το υπουργέιο Οικονομικών πιθανότερος υποψήφιος είναι ο οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο  Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το υπερυπουργείο Ανάπτυξης ενώ για το υπερυπουργείο Εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προορίζεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενδέχεται να αναλάβει το Δικαιοσύνης ή το ειδικό χαρτοφυλάκιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς για το οποίο ακούγεται και το όνομα του Προέδρου της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος κ. Νικολούδη.

Ο Νίκος Παππάς, αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Επικρατείας με αυξημένες αρμοδιότητες ενώ ο κ. Κουρουμπλής θα αναλάβει, όπως είπε ο ίδιος, το υπουργείο Υγείας. Σε πρωινή εκπομπή έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε μαζί του ο Πρωθυπουργός και του το ανακοίνωσε.

Οι ΑΝΕΛ είναι πιθανό να συμμετάσχουν με ένα υπουργείο και 4 υφυπουργεία με πιθανότερο υφυπουργείο αυτό της Άμυνας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM