Οι Αnonymous κήρυξαν πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν

Οι Αnonymous κήρυξαν πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν Facebook Twitter
0

Ανοιχτό ψηφιακό πόλεμο με την οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν έχουν ανοίξει οι Anonymous εδώ και μερικά 24ωρα. Oι χάκερς διέρρευσαν σήμερα στο διαδίκτυο λίστα με τα προσωπικά δεδομένα μελών της οργάνωσης στο Μισούρι, ενώ το Σαββατοκύριακο προηγήθηκε η κυβερνοεπίθεση στο Twitter της Κου Κλουξ Κλαν. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της τοπικής οργάνωσης του Μισούρι μοίρασαν φυλλάδια στην ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον θάνατο του Michael Brown. Η διαδήλωση έγινε στο Φέργκιουσον την περασμένη Παρασκευή και τα μέλη της οργάνωσης έριξαν φυλλάδια με τα οποία προειδοποιούσαν τους διαδηλωτές πως "αν ξυπνήσoυν το θηρίο θα υπάρχει βία". Λίγο μετά οι χάκερς δημοσίευσαν στο Youtube ένα βίντεο με το οποίο ανακοίνωναν πως η Κου Κλουξ Κλαν δεν έπρεπε να αναμειχθεί σε μια ειρηνική διαδήλωση και να απειλήσει το πλήθος. Στο ίδιο βίντεο ανέφεραν πως σύντομα θα υπήρχε και η απάντηση-εκδίκηση για αυτή την επέμβαση. Την επόμενη μέρα οι λογαριασμοί του Twitter της ΚΚΚ περιήλθαν στον έλεγχο των Αnonymous.

Mετά από αυτό τα μέλη της ΚΚΚ αντέδρασαν και απείλησαν τους κυβερνοακτιβιστές, αναφέροντας πως θα υπάρξουν αντίποινα. Οι Anonymous συνέχισαν εντείνοντας τις επιθέσεις τους σε ιστοσελίδες της οργάνωσης και ανακοινώνοντας πως θα υπάρξει στοχευμένη και πιο οργανωμένη διαρροή πληροφοριών η οποία ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Τηλέφωνα, διευθύνσεις, ονόματα και λοιπά προσωπικά στοιχεία άρχισαν να διοχετεύονται στο διαδίκτυο από μέλη των Αnonymous, ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα "Traditionalist American Knights of the Ku Klux Klan" βρίσκεται πια εκτός λειτουργίας.

Οι Αnonymous κήρυξαν πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν Facebook Twitter

Ωστόσο η επιχείρηση #OpKKK όπως ονομάστηκε προκάλεσε αρκετά σχόλια στα social media με κάποιους να αναφέρουν πως το να διαρρέεις προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τις οικογένειές τους. Η αντίθετη πλευρά υποστηρίζει πως μια "βρώμικη" οργάνωση όπως η Κου Κλουξ Κλαν, μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το ζήτημα που θέτει η πλευρά που υποστηρίζει πως οι Anonymous ξεπέρασαν το όριο είναι πέρα από νομικό και ηθικό και όπως υποστηρίζουν το "ξεσκέπασμα" έπρεπε να γίνει σε πολύ πιο περιορισμένο εύρος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM