Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ρέντσι

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ρέντσι Facebook Twitter
0

Έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στη γειτονική Ιταλία. 165 γερουσιαστές ψήφισαν ναι, 111 ψήφισαν κατά και 2 επέλεξαν την αποχή. Η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν 161 ψήφοι.

Η ψήφος εμπιστοσύνης είχε συνδεθεί με με την πρώτη αναγκαία έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτο καθεστώς απολύσεων με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Δεν γλίτωσε όμως τις απώλειες. Δυο δημοκρατικοί γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένας τρίτος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε, ενώ άλλοι 35 βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι ζήτησαν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο, πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων είχαν προχωρήσει σε θεαματική διαμαρτυρία, καταλαμβάνοντας της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη του πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM