Βραζιλία: Ρούσεφ-Νέβες στο δεύτερο γύρο

Βραζιλία: Ρούσεφ-Νέβες στο δεύτερο γύρο Facebook Twitter
0

Η Ντίλμα Ρούσεφ και ο τεχνοκράτης γερουσιαστής Αέσιο Νέβες θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Η Ρούσεφ λαμβάνει το 41,08% των ψήφων ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που έκανε την έκπληξη αφήνοντας έξω από το δεύτερο γύρο τη Μαρίνα Σίλβα λαμβάνει  34,2%.

Η περιβαλλοντολόγος Σίλβα που είναι τρίτη με ποσοστό 21,14% και ρυθμιστής του δεύτερου γύρου δεν αποκάλυψε το πού θα στρέψει τους ψηφοφόρους της.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν ειρηνικά 143 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τα βάθη των τροπικών δασών του Αμαζονίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι ψηφοφόροι έπρεπε να ταξιδέψουν ακόμη και με πλοίο για περισσότερες από 12 ώρες προκειμένου να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα.

Οι προεδρικοί υποψήφιοι ήταν συνολικά 11 ενώ οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν και 27 κυβερνήτες πολιτειών, 513 γερουσιαστές, 1.069 περιφερειακούς νομοθέτες και το ένα τρίτο της Γερουσίας. Μεταξύ των νέων γερουσιαστών είναι και ο πρώην ποδοσφαιριστής Ρομάριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζεφ Μπέζος: Ο γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία, οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: O γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία - Οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι αντιδράσεις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ υποδέχθηκαν τους VIP καλεσμένους του στη Βενετία, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων που καταγγέλλουν «μια ελίτ που πλουτίζει με την υπερεκμετάλλευση πληθυσμών και εδαφών»
LIFO NEWSROOM
O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διεθνή / O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Η συμβολή της χώρας στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία συχνά αναφέρεται ως «γαλλική πινελιά», περιλαμβάνει έργα-ορόσημα από καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk, Justice, Air, Cassius, Phoenix, Étienne de Crécy, M83 και Alan Braxe
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM