Καταλογίζουν βαριές ευθύνες στο πλήρωμα του Sewol για το πολύνεκρο ναυάγιο

Καταλογίζουν βαριές ευθύνες στο πλήρωμα του Sewol για το πολύνεκρο ναυάγιο Facebook Twitter
0

Βαριές κατηγορίες καταλογίζονται στο πλήρωμα του Sewol, του οχηματαγωγού που ναυάγησε τον περασμένο Απρίλιο και πήρε μαζί του 304 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλούς μαθητές. Πρόκειται για τη χειρότερη ναυτική τραγωδία στη Νότια Κορέα των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτές τις μέρες δικάζονται 15 μέλη του πληρώματος, περιλαμβανομένου του πλοιάρχουν Λι Τζουν Σέοκ, 68 ετών. Πολλοί από αυτούς έχουν σοκάρει με τις δηλώσεις τους σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσαν ότι η εκκένωση του πλοίου από τους επιβάτες ήταν δουλειά της ακτοφυλακής.

Ένας μηχανικός μάλιστα είπε ότι ο ίδιος κι ένας συνάδελφός του έπιναν μπύρα σε ένα χώρο υποδοχής ενώ περίμεναν να διασωθούν από την ακτοφυλακή αφού το πλοίο τους άρχισε να παίρνει κλίση, αναφέρουν σήμερα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να διαφεύγουν από το ναυαγισμένο πλοίο προκάλεσαν οργή σε όλη τη Νότια Κορέα, καθώς προηγουμένως είχαν δώσει εντολή στους επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές, να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο βυθιζόταν.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειριζόταν το πλοίο, το οποίο διενεργούσε συχνά δρομολόγια υπερφορτωμένο βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του πριν λίγες εβδομάδες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ