Μήνυση στην Apple έκανε πρώην χρήστης iPhone

Μήνυση στην Apple έκανε πρώην χρήστης iPhone Facebook Twitter
3

Αγωγή εναντίον της Apple κατέθεσε πρώην χρήστης iPhone, λόγω μη παράδοσης μηνυμάτων από το iMessage, σε κινητά Android.

  

Σύμφωνα με το Bloomberg, o χρήστης, ισχυρίζεται ότι μόλις άλλαξε την Apple συσκευή του, σταμάτησε να λαμβάνει μηνύματα.

 

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια.

 

Οι χρήστες που αντικαθιστούν τις Apple συσκευές τους με άλλα smartphone «τιμωρούνται και δεν απολαμβάνουν τα πλήρη οφέλη των υπηρεσιών τους» σύμφωνα με την καταγγελία.

Τα μηνύματα δεν παραδίδονται και μένουν για λίγο, ή και μόνιμα μέσα στο σύστημα του iMessage του iPhone, όταν ο χρήστης αλλάξει τη συσκευή του σε Android.

Εδώ και χρόνια όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι χρήστες έχουν υποψιαστεί ότι το iPhone συμπεριφέρεται αλλόκοτα όταν στέλνει μηνύματα σε χρήστες μη Apple. 

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έντι Κιου της Apple προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει το iPhone μέχρι το 2035

Τech & Science / Ο Έντι Κιου της Apple προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει το iPhone μέχρι το 2035

Ο αντιπρόεδρος της Apple προειδοποιεί για ριζικές αλλαγές στη βιομηχανία της τεχνολογίας εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του iPhone
LIFO NEWSROOM
Οι παράξενες εμμονές χρηστών με το ChatGPT προκαλούν ανησυχία

Τech & Science / Οι παράξενες εμμονές χρηστών με το ChatGPT προκαλούν ανησυχία

Σε αναρτήσεις χρηστών στο Reddit περιγράφονται περιπτώσεις όπου άτομα πιστεύουν ότι έχουν επιλεγεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη για «ιερές αποστολές» ή έχουν λάβει «μυστικά σχέδια» για διαστημικές συσκευές και τηλεμεταφορείς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ίσως η μήνυση να έχει κατατεθεί πριν δουλέψουν λίγο περισσότερο οι τεχνικοί της εταιρείας για να βρουν λύση σε αυτό το πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Ή απλώς ο τύπος έχει χρόνο και λεφτά για χάσιμο... Πάντως το link http://support.apple.com/kb/TS5185?viewlocale=el_GR παρέχει τα βασικά βήματα. αλλά αν δεν λυθεί το πρόβλημα υπάρχει και η τεχνική υποστήριξη. Παρεμβαίνουν οι ίδιοι στο σύστημα και σε 24 ώρες το πολύ έχει λυθεί το θέμα.