Στον ΟΑΣΕ στέλνει Κίεβο και αυτονομιστές η Ρωσία

Στον ΟΑΣΕ στέλνει Κίεβο και αυτονομιστές η Ρωσία Facebook Twitter
0

Τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Ευρώπη (ΟΑΣΕ) προκρίνει ως το πιο ενδεδειγμένο φόρουμ για να διαπραγματευτούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας με το Κίεβο. 

Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τα δύο δημοψηφίσματα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, όπου οι κάτοικοί τους ζήτησαν την αυτονόμηση των περιοχών τους και την προσάρτηση στη Ρωσία, ως "έκφραση της λαϊκής θέλησης". Παρ' όλα αυτά δεν έχει προχωρήσει τις συζητήσεις για την "απορρόφηση" των συγκεκριμένων περιοχών.

Η Ουκρανική κυβέρνηση επισήμως απορρίπτει τις συνομιλίες με "τρομοκράτες", θέλοντας να αποφύγει διαβουλεύσεις σε ισότιμη βάση με τους φιλορώσους.

Από την πλευρά του ΟΑΣΕ όμως πιστεύουν ότι οι συνομιλίες μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και εντός της εβδομάδας. Ο προεδρεύων του οργανισμού, Ντιντιέρ Μπούρκχαλτερ, είπε σχετικά: «Δεν νομίζω ότι στο τραπέζι θα έρθει κανείς με όπλα».


Σήμερα μεταβαίνει στο Κίεβο και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με στόχο να υποστηρίξει τη διενέργεια «εθνικού διαλόγου» μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και όσων την αμφισβητούν στα ανατολικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM