"Την επόμενη φορά θα έρθω με βομβαρδιστικό"

"Την επόμενη φορά θα έρθω με βομβαρδιστικό" Facebook Twitter
4

Θερμό διπλωματικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε το Σάββατο μεταξύ Ρωσίας και Ρουμανίας. Το Βουκουρέστι τηρώντας τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ στη Ρωσία, δεν επέτρεψε στο αεροπλάνο του Ντμίτρι Ρογκόζιν, του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας και ενός από τους ανθρώπους που του έχουν επιβληθεί κυρώσεις,  να περάσει πάνω από τον εναέριο.

Ο Ρογκόζιν είχε ταξιδέψει στην Υπερδνειστερία (περιοχή μεταξύ Ουκρανίας και Μολδαβίας) την Παρασκευή, όπου στο πλαίσιο των ρωσικών εορτασμών για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου συναντήθηκε και με την ηγεσία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην αποσχισθείσα επαρχία.

Ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός κατηγόρησε με tweet, που έγραψε όπως φαίνεται ενώ βρισκόταν ακόμη καθ' οδόν, τις ρουμανικές αρχές πως «έκλεισαν με εντολή των ΗΠΑ τον ενάεριο χώρο τους στο αεροπλάνο μου», προσθέτοντας πως ούτε η Ουκρανία επέτρεψε τη διέλευση: «Θα επιστρέψω με [βομβαρδιστικό] TU-160» έλεγε το tweet στη συνέχειά του.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη Μόσχα να διευκρινίσει αν τα σχόλια του Ρογκόζιν αντιπροσωπεύουν «την επίσημη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς τη Ρουμανία ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ». Οπως ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών «η απειλή για χρήση ενός ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση λαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης στο περιφερειακό πλαίσιο»

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να μην ανυσηχούν οι σύντροφοι, πάει ο Τσίπρας να τους τα ψάλει! Ναι σοβαρά το λέω, την ώρα που η Δύση ρίχνει κυρώσεις στη Ρωσία, ο Τσίπρας πάει για επαφές