Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο οι εννέα σχολικοί φύλακες που είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2013 επειδή μπήκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην διαθεσιμότητα, ζητώντας ραντεβού με τον Κ. Μητσοτάκη.
Οι εννέα που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της Αρχής και διατάραξης κοινής ειρήνης, είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν μαζί με συναδέλφους τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, την ημέρα εκείνη αρκετοί συγκεντρωθέντες εισήλθαν στο χώρο του υπουργείου όταν άνοιξαν τα ρολά για να μπουν αστυνομικοί, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό βίαιο περιστατικό.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι μπήκαν για να διαμαρτυρηθούν για την διαθεσιμότητά τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικών Φυλάκων Δημήτρης Μπαστάς υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα η κεντρική πόρτα του υπουργείου ήταν ανοιχτή για να μπουν τα ΜΑΤ και ότι οι συνάδελφοι του δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα δεν προέκυψαν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής.
Ελλάδα /
Αθώοι εννέα σχολικοί φύλακες που μπήκαν στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική

Αγγλία: Όλα τα νεογέννητα θα υποβάλλονται σε έλεγχο DNA μέσα στην επόμενη δεκαετία

Στο F1, o Μπραντ Πιτ θυμίζει τους σταρ μιας άλλης εποχής

Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τόσο πολύ την κυβέρνηση Νετανιάχου;
