Οι κεντροδεξιοί νικητές στις εκλογές της Κολομβίας

Οι κεντροδεξιοί νικητές στις εκλογές της Κολομβίας Facebook Twitter
0

O κεντροδεξιός συνασπισμός αναδείχθηκε νικητής στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Κολομβίας, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση του 96,69% των ψήφων.

Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον 62χρονο Πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος είναι εξάλλου εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, απέσπασε 47 έδρες από τις 102 της Γερουσίας και 91 έδρες από τις 163 της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο αντιπολιτευτικός συνδυασμός του Ουρίμπε, σφοδρού επικριτή της ειρηνευτικής διαδικασίας, απέσπασε 20 έδρες στη Γερουσία και 12 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος Σάντος ήταν υπέρ της συνέχισης των ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίες άρχισαν πριν από 16 μήνες, με τους αντάρτες της FARC που έχουν μια δύναμη 8.000 μαχητών.

Όπως και να έχει όμως, το Κογκρέσο των δύο νομοθετικών σωμάτων θα πρέπει να επικυρώσει μια ενδεχόμενη συμφωνία στο τέλος των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην Κούβα, απουσία κατάπαυσης του πυρός και, κυρίως το ευαίσθητο θέμα της συμμετοχής του FARC στην πολιτική με αναστολές εκτέλεσης της ποινής.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM