ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας σε τρένο

Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας σε τρένο Facebook Twitter
0

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σιδηροτροχιές εξερράγη ενώ περνούσε επιβατηγό τρένο στο νότιο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν 27. Τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

Η βομβιστική επίθεση έπληξε το Kushal Khan Khattak Express στην περιοχή Κάσμορ της επαρχίας Σιντ, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αζίμ Χαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε επιβατηγό τρένο μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σάαντ Ραφίκ. Τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε ανάλογη επίθεση στις 17 Ιανουαρίου.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, όμως αντάρτες που πολεμούν για την ανεξαρτησία στη γειτονική επαρχία Μπαλοτσιστάν έχουν στο παρελθόν προκαλέσει επιθέσεις σε επιβατηγά τρένα.

Νωρίτερα, αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη σκοτώνοντας έναν αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος συνόδευε ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας που παρέχει εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά στην Πεσάουαρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι επιθέσεις εναντίον των εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας είναι συχνές στο Πακιστάν, όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν 91 νέα κρούσματα το 2013.

Περίπου 24 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που συμμετείχαν σε μια χρηματοδοτούμενη από τον ΟΗΕ εκστρατεία ανοσοποίησης και αστυνομικοί αξιωματούχοι που τους συνόδευαν σκοτώθηκαν από μαχητές πέρυσι.

Οι αντάρτες κατηγορούν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ότι είναι κατάσκοποι των Ηνωμένων Πολιτειών και ισχυρίζονται πως το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας έχει σκοπό τη στείρωση των παιδιών των μουσουλμάνων.

Πηγή: ΑΠΕ

0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM