Κοντά στην αποφυλάκιση τα μέλη των Pussy Riot

Κοντά στην αποφυλάκιση τα μέλη των Pussy Riot Facebook Twitter
0

 

Προκαταρκτική έγκριση για εκτεταμένη αμνηστία στα φυλακισμένα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot έδωσε το ρωσικό κοινοβούλιο. Όπως δήλωσε η δικηγόρος των φυλακισμένων μελών, αν η αμνηστία αυτή υιοθετηθεί τελικά και εγκριθεί, καθώς θα περάσει από δεύτερη ανάγνωση, τότε σε περίπτωση που δημοσιευτεί άμεσα, οι πελάτισσες της θα μπορούσαν να αποφυλακιστούν ακόμη και την ημέρα της δημοσίευσης.

Στη φυλακή βρίσκονται δύο μέλη του συγκροτήματος μετά την εκτέλεση ενός τραγουδιού εναντίον του Πούτιν μέσα στον ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Πρόκειται για τις Τολοκονίκοβα και Αλιόχινα οι οποίες εκτίουν ποινές φυλάκισης δύο ετών και κανονικά πρόκειται να απελευθερωθούν το Μάρτιο. 


Ο νόμος περί αμνηστίας υποβλήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμως για να τιμηθεί η 20η επέτειος του ρωσικού Συντάγματος και σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη αφορά σε 22.000 άτομα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM