LIVE!

Στις 100 χιλιάδες οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Στις 100 χιλιάδες οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης Facebook Twitter
1

Στις 100 χιλιάδες έφτασαν μέσα σε μία εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Με βάση τον ως τώρα αριθμό των αιτήσεων, ένας στους 6 δικαιούχους έχει δείξει ενδιαφέρον για την είσπραξη του επιδόματος. Πάντως, ως τώρα, κανένας από όσους υπέβαλλαν αίτηση δεν έχει λάβει  ούτε ευρώ από τις προκαταβολές οι οποίες θεωρητικά θα χορηγούνταν «άμεσα» σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
 

Πηγές του υπ. Οικονομικών λένε πάντως ότι οι προκαταβολές θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις επόμενες ημέρες.

1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ας γίνουν πρώτα οι διασταυρώσεις. Πέρυσι πάρα πολλοί, ενώ με την υποβολή της αίτησης έλαβαν μήνυμα ότι είναι δικαιούχοι, εντούτοις δεν έλαβαν επίδομα, διότι στη διασταύρωση διαπιστώθηκαν λάθη. Και κανείς δεν ενημέρωσε το δικαιούχο να διορθώσει την αίτηση, π.χ. η αίτηση υποβλήθηκε από τη σύζυγο, δηλώθηκε ως αυτοτελής οικία, ενώ ήταν διαμέρισμα σε πολυκατοικία κ.τ.λ. Και στο τέλος αναρωτιόταν το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί έμεινε αδιάθετο το 70% του ποσού, που είχε εξοικονομηθεί για το σκοπό αυτό. Σαφώς, η τιμή του πετρελαίου είναι απαγορευτική, αλλά και η ανάθεση της υποβολής της αίτησης στον ίδιο τον πολίτη, ο οποίος δε γνωρίζει τη διαδικασία, ή στο ΚΕΠ που επίσης δεν έχει λάβει οδηγίες (εδώ στο 2104803131 έπαιρνες τηλέφωνο και δε γνώριζαν ακόμα λεπτομέρειες για την ακριβή διαδικασία) είναι προφανώς λανθασμένη επιλογή. Για αυτό και δε δημοσίευσαν επακριβώς τα στοιχεία της περασμένης χρονιάς και κανένας δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να τα ζητήσει. Πόσοι έκαναν αίτηση, πόσες αιτήσεις ήταν αρχικώς αποδεκτές και πόσοι δικαιούχοι έλαβαν τελικά χρήματα.