Μετά τα 21 επιτρέπεται πλέον το τσιγάρο στη Νέα Υόρκη

Μετά τα 21 επιτρέπεται πλέον το τσιγάρο στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
1

Την αύξηση του ορίου ηλικίας για την αγορά καπνού και τσιγάρων, από τα 18 στα 21 έτη, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

«Πάνω από το 80% των ενηλίκων που καπνίζουν στη Νέα Υόρκη, άρχισαν πριν από τα 21 τους», εξήγησε ο υπεύθυνος της πόλης για θέματα υγείας Τόμας Φάρλεϊ, σημειώνοντας πως το μέτρο αυτό «θα προστατεύσει τους εφήβους και θα εμποδίσει πιθανόν πολλούς να αρχίσουν να καπνίζουν».

Η Ν.Υ. γίνεται έτσι η πρώτη αμερικανική πόλη που αυξάνει το όριο ηλικίας για την προμήθεια τσιγάρων.

Είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που παίρνει ένα τέτοιο μέτρο για να προστατεύσει τους νέους από το κάπνισμα.

Οι αρχές εκτιμούν πως η αύξηση του ορίου ηλικίας για την αγορά τσιγάρων και καπνού θα μειώσει κατά 55% το κάπνισμα στους νέους ηλικίας 18-20 ετών.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM