Νέα ανακάλυψη: Ένα καινούριο είδος καρχαρία που «περπατάει»!

7

 

Στα νερά της Ινδονησίας, ο Αυστραλός βιολόγος Τζέραλντ Αλενκαι οι συνεργάτες του, ανακάλυψαν ένα νέο είδος καρχαρία.

Ο ασυνήθιστος καρχαρίας μπαμπού, όπως λέγεται, ανήκει στο είδος Hemiscyllium Halmahera, έχει καφέ χρώμα με οριζόντιες γραμμές και βούλες πάνω στο δέρμα του. Ο καρχαρίας έχει μια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα που τον ξεχωρίζει από άλλους. Έχει έντονα, οριζόντια, σκούρα σημάδια στο κάτω μέρος της κοιλιάς του, αλλά και ένα σύμπλεγμα από 25 σκουρόχρωμες βούλες κοντά στο κεφάλι του. Έχει μήκος 70 εκατοστών και ζει στον πυθμένα του ωκεανού.

Σαν ερπετό κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με τη βοήθεια του θωρακικού και κοιλιακού πτερυγίου του, αναζητώντας τροφή στα βάθη της θάλασσας. Αιχμαλωτίζει μικρά και ασπόνδυλα ψάρια, το ιδανικό για εκείνον γεύμα.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM