Η Αίγυπτος μυρίζει πάλι μπαρούτι

Η Αίγυπτος μυρίζει πάλι μπαρούτι Facebook Twitter
0

Αντίπαλοι και υποστηρικτές του προέδρου Μόρσι βρίσκονται και πάλι συγκεντρωμένοι στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς τελειώνει η προθεσμία που είχαν δώσει οι αντίπαλοι του Μόρσι για να παραιτηθεί. Το τελεσίγραφο αυτό προηγήθηκε του τηλεοπτικού τελεσιγράφου των ενόπλων δυνάμεων που απειλούν με στρατιωτική επέμβαση για να επιβάλλουν το δικό τους «οδικό χάρτη του δικαίου».

Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ για να απαιτήσουν την παραίτηση του Μόρσι, ο οποίος δεν ενδίδει παρότι βλέπει τους υπουργούς του να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Οι διαδηλωτές ανεμίζουν αιγυπτιακές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα, ενώ, σύμφωνα με το BBC, άρχισαν να ζητωκραυγάζουν όταν είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πλατεία.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, έχουν συγκεντρωθεί επίσης έξω από τα προεδρικά παλάτια, στα βορειοανατολικά του Καίρου ενώ οι υποστηρικτές του Μόρσι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το τζαμί Rabaa al-Adawiya στην περιοχή Nasr του Καΐρου.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ «θερμή», μετά και τους 16 θανάτους διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις της Κυριακής. Ο  ύπατος

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM