Πήραν πάλι μπρος μηχανές και άνθρωποι στο Μπανγκλαντές

Πήραν πάλι μπρος μηχανές και άνθρωποι στο Μπανγκλαντές Facebook Twitter
0

Οι μηχανές μπήκαν και πάλι μπρος στα εργοστάσια στο Μπανγκλαντές ύστερα από τρεις ημέρες αναγκαστικού κλεισίματος εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων, που ζητούν ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας κι αυξήσεις μισθών.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή του νομοθετικού περιεχομένου.

«Δουλεύω στο εργοστάσιο εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Αλλά ξαφνικά είδαμε να προκύπτουν θέματα εδώ στην Ασούλια, μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα. Γι' αυτό κι έμεινε κλειστό για λίγο διάστημα. Θέλουμε να συνεχίσουν να δουλεύουν οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουμε. Πρέπει τα εργοστάσια να παραμένουν ανοικτά», λέει η Φατεμά Μπεγκούμ, εργάτρια στο εργοστάσιο.

Χρειάστηκε να σκοτωθούν περισσότεροι από 1200 άνθρωποι στο εργοστάσιο, που κατέρρευσε προκειμένου ν' αλλάξουν τα δεδομένα.

Βάσει το νέου καθεστώτος, θα μπορέσουν να δημιουργηθούν σωματεία και θα δοθούν αυξήσεις από τα 38 δολάρια που είναι τώρα ο μισθός.

Σημαντική είναι επίσης και η συμφωνία στην οποίαν κατέληξαν με τις ευρωπαϊκές εταιρίες για την αλλαγή των κανόνων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM