Όχι της Γερουσίας στον περιορισμό της οπλοκατοχής

Όχι της Γερουσίας στον περιορισμό της οπλοκατοχής Facebook Twitter
2

Απορρίφθηκε από τη Γερουσία η πρόταση του Μπάρακ Ομπάμα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, μια εξέλιξη που προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το αποκαλούμενο λόμπι των όπλων για "συνειδητά ψέματα", ώστε να εκτροχιαστεί η ιστορική μεταρρύθμιση. Μάλιστα ο Ομπάμα έκανε λόγο για «ημέρα ντροπής», τονίζοντας ότι η προσπάθεια προς την κατεύθυνση του περιορισμού της οπλοκατοχής δεν τελείωσε και πρέπει να συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση του Ομπάμα μετά την απόρριψη της πρότασης έγινε έχοντας στο πλευρό του δακρυσμένους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, όταν από τα πυρά ενός νεαρού άντρα, σκοτώθηκαν 20 παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών.

Η πρόταση του Ομπάμα καθιστούσε υποχρεωτικούς τους ελέγχου του «ιστορικού» των πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν όπλο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM