Κι άλλο cd με μυστικές καταθέσεις αγόρασαν οι Γερμανοί

Κι άλλο cd με μυστικές καταθέσεις αγόρασαν οι Γερμανοί Facebook Twitter
1

CD με δεδομένα που αφορούν μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορούν να οδηγήσουν στην επιβολή φόρων ύψους μισού δις, αγόρασε το ομόσπονδο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο της Γερμανίας, στο οποίο κυβερνούν Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι.

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου χαρακτήρισε τα δεδομένα «αυθεντικά κι εξαιρετικής ποιότητας», προσθέτοντας ότι υπήρχαν 40.000 σετ δεδομένων τα οποία το κρατίδιό του αγόρασε έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, τα στοιχεία αφορούν Γερμανούς φορολογούμενους με λογαριασμό στην Ελβετία και ο αριθμός τους ξεπερνά τους 10.000 πελάτες τραπεζών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικές αρχές αγοράζουν παρόμοιο cd, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε αποπειραθεί την περασμένη χρονιά να τερματίσει την αμφιλεγόμενη πρακτική της αγοράς CD με κλεμμένα δεδομένα, μετά τη σύναψη μιας φορολογικής συμφωνίας ανάμεσα στην ίδια και σε εκείνη της Ελβετίας.

Όμως η άνω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσρατ, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, είχε απορρίψει την διμερή συμφωνία αυτή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια