«Άγγελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας».

«Άγγελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας». Facebook Twitter
0

Αγαπάει τα λουλούδια, το λευκό κρασί, μαγειρεύει, φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά, της αρέσει το ποδόσφαιρο, καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της, σερβίρει η ίδια κάθε πρωί τον καφέ του συζύγου της, προτιμά τα φρούτα και τα τυριά από το επιδόρπιο και όταν εκνευριστεί, χρησιμοποιεί συχνά την λέξη «σκ...».

Η Άγγελα Μέρκελ είναι «μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα», γράφει ο Νικολάους Μπλόμε, αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της Bild, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Άγγελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με εκτεταμένα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, μια «πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια», αλλά οι επιλογές της χαρακτηρίζονται συνήθως από δισταγμό. «Βήμα-βήμα», είναι η πρακτική της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας.

«Αυτή η Καγκελάριος μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», τονίζει ο συγγραφέας, την επικρίνει ωστόσο για έλλειψη δημιουργικότητας και επειδή, όπως λέει, από την αρχή της κρίσης παρουσίαζε διαρκώς την πολιτική της ως «μοναδική επιλογή, χωρίς εναλλακτική».

Παρόλα αυτά ο Μπλόμε θεωρεί ότι «το μεγάλο μάντρα» της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν και παραμένει «η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης» και σημειώνει ότι η ίδια «κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM