«Η θανατική ποινή σύντομα θα αποτελεί παρελθόν»

«Η θανατική ποινή σύντομα θα αποτελεί παρελθόν» Facebook Twitter
0

O Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Salil Shetty υποστηρίζει πως η θανατική ποινή αποτελεί σιγά σιγά παρελθόν για τις περισσότερες χώρες, παρόλο που οι εκτελέσεις σε Ινδία, Ιαπωνία, Πακιστάν και Γκάμπια συνεχίζονται. Οι πέντε χώρες με τις περισσότερες εκτελέσεις στο ενεργητικό τους είναι η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει πως η επιβολή της θανατικής ποινής στο Ιράκ έχει αυξηθεί επικίνδυνα, καθώς το 2012 διπλασιάστηκε ο αριθμός των εκτελέσεων σε σχέση με το 2011 - από 68 ανέβηκαν στις 129.

Το 2012 έγιναν 314 εκτελέσεις στο Ιράν, τουλάχιστον 79 στην Σαουδική Αραβία και 43 στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις εκτελέσεις στην Κίνα, αλλά η οργάνωση πιστεύει πως χιλιάδες έχουν εκτελεστεί σε αυτή τη χώρα. Μάλιστα υποστηρίζει πως στην Κίνα έχουν γίνει περισσότερες εκτελέσεις από όσες έγιναν σε όλες τις άλλες χώρες μαζί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM