LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Μεξικό: «Καλή συζήτηση» με τον Τραμπ ανέφερε ότι είχε η πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ

ΜΕΞΙΚΟ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ δήλωσε σήμερα ότι είχε μια «καλή συζήτηση» με τον αμερικανό ομόλογό της Ντόναλντ Τραμπ.

Τα ζητήματα αφορούν την ασφάλεια και την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα ασφαλείας με σεβασμό στην κυριαρχία του Μεξικού, για τις προσπάθειες με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, καθώς επίσης για το εμπόριο και τις επενδύσεις.

Οι σχέσεις Μεξικού και ΗΠΑ

Χθες Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο συνομίλησε με τον μεξικανό ομόλογό του Χουάν Ραμόν ντε λα Φουέντε για την ανάγκη να υπάρξει ισχυρότερη συνεργασία με στόχο την εξάρθρωση των βίαιων ναρκοτρομοκρατικών δικτύων και την πάταξη της παράνομης διακίνησης φαιντανύλης και όπλων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμι Πίγκοτ.

Σε προ ημερών συνέντευξή του στο Fox News, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως τα καρτέλ κυβερνούν το Μεξικό και προανήγγειλε πως αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα πλήξουν χερσαίους στόχους στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά κλιμακούμενων απειλών περί ανάπτυξης αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών εντός της μεξικανικής επικράτειας.

Η μεξικανή πρόεδρος αναφέρει στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ότι «η σύμπραξη και η συνεργασία σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού αποδίδουν πάντα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM