Δεκάδες χιλιάδες Σύροι έχουν διαφύγει στην Ιορδανία

0

Λόγω του αιματηρού εμφυλίου που συνεχίζεται στη Συρία, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διαφύγει στη γειτονική Ιορδανία.

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι μόνο φέτος, έχουν διασχίσει τα σύνορα περίπου 90.000 άνθρωποι, ενώ καταγράφονται προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών τους.

Οι ίδιοι αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τον ελεύθερο συριακό στρατό που τους προστάτευσε από τα κυβερνητικά πυρά, ενώ δηλώνουν αγανακτισμένοι με την εμμονή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που αντιστέκεται σθεναρά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, υπάρχουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία και υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά κατά 3.000 άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM