Τζακ Σλόσμπεργκ: Ο εγγονός του Τζον Κένεντι «κατεβαίνει» στην πολιτική

ΤΖΑΚ ΣΛΟΣΜΠΕΡΓΚ ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΕΓΓΟΝΟΣ Facebook Twitter
Ο εγγονός του Τζον Κένεντι / EPA
0

Ο Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκπροσωπώντας τη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται, σύμφωνα με το CNN, για τον πρώτο άμεσο απόγονο του JFK, που διεκδικεί εκλεγμένο αξίωμα και τον πιο πρόσφατο από την πολιτική οικογένεια, ο οποίος επιχειρεί να μπει ξανά στην πολιτική σκηνή.

Σε βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο Τζακ Σλόσμπεργκ δηλώνει πως η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής: «Ζούμε μια κρίση σε κάθε επίπεδο, στο κόστος ζωής, με τεράστιες περικοπές σε κοινωνικά προγράμματα από τα οποία εξαρτώνται οι εργαζόμενες οικογένειες, στην υγεία, την εκπαίδευση, τη φροντίδα των παιδιών. Μια κρίση διαφθοράς», ασκώντας έτσι κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τζακ Σλόσμπεργκ: Η θέση που διεκδικεί

«Επιλέγει ποιοι θα είναι οι νικητές και ποιοι οι χαμένοι από το Οβάλ Γραφείο. Αυτό δεν είναι καπιταλισμός, είναι πελατειακό κράτος. Και έχουμε μια συνταγματική κρίση, με έναν επικίνδυνο άνθρωπο να ελέγχει και τις τρεις εξουσίες. Αφαιρεί τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών και φιμώνει τους επικριτές του» σημείωσε ο Τζακ Σλόσμπεργκ.

Ο Σλόσμπεργκ διεκδικεί τη θέση του απερχόμενου Δημοκρατικού βουλευτή Τζέρι Νάντλερ, ο οποίος εκπροσωπεί την 12η εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Χωρίς να αναφέρεται άμεσα στην καταγωγή του, τόνισε πως γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στα όρια της περιφέρειας, η οποία εκτείνεται από την Union Square και το Midtown, έως το Upper West Side και το Upper East Side.

«Έπαιρνα το λεωφορείο κάθε μέρα για το σχολείο, από τη μία άκρη της περιφέρειας στην άλλη» είπε, επίσης, ο Τζακ Σλόσμπεργκ, που φοίτησε στο ιδιωτικό σχολείο Collegiate School της Νέας Υόρκης.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση, δήλωσε στο CNN ότι ανήκει στους Δημοκρατικούς, οι οποίοι εκπροσωπούν τη νέα γενιά στην πολιτική. Μάλιστα, η πολιτική καμπάνια του Σλόσμπεργκ εξαρτάται αρκετά από βίντεο, που ανεβάζει στα social media. «Κατανοώ πώς πρέπει να επικοινωνούμε στην εποχή του βίντεο. Ζούμε σε ένα τοξικό, μολυσμένο περιβάλλον ενημέρωσης, εγώ o ίδιος αναπνέω αυτόν τον αέρα» κατέληξε στο ίδιο μήνυμα.

Ο 32χρονος είναι ο μικρότερος γιος της Καρολάιν Κένεντι (πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αυστραλία) και του συζύγου της Έντουιν Σλόσμπεργκ. Ερωτηθείς για την πολιτική του κληρονομιά, απάντησε: «Θα τιμήσω τον παππού μου. Ήταν ένας πρόεδρος που έσπασε τα καλούπια».

Στις δημόσιες εμφανίσεις και τα βίντεό του στο διαδίκτυο, ο Σλόσμπεργκ έχει ταχθεί με το νεανικό και προοδευτικό ρεύμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ζητώντας «γενεαλογική ανανέωση». Στήριξε τον εκλεγμένο δήμαρχο Ζοχράν Μάμντανι στη Νέα Υόρκη και, αναφερόμενος στον πρώην κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, είπε: «Δεν με νοιάζει αν θα τα βάλω μαζί του».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Τι σηματοδοτεί η άφιξη του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο στη Λατινική Αμερική

Το αεροπλανοφόρο, το πιο προηγμένο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει μεταξύ άλλων τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και συνοδεύεται από τρία πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Διεθνή / Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Οι IDF ανέφεραν πως στρατιώτες έσπευσαν σε δύο χωριά, όπου δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους, τραυματίζοντας τέσσερις κατοίκους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια και οχήματα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Εμπόδιο στην επίτευξη εκεχειρίας οι μαχητές της Χαμάς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα

Διεθνή / Γάζα: Οι μαχητές της Χαμάς που είναι εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο της εκεχειρίας

Η Χαμάς έχει δηλώσει πως οι μαχητές της δεν πρόκειται να παραδοθούν και απαιτεί να τους επιτραπεί ασφαλής αποχώρηση, αίτημα που το Ισραήλ έχει απορρίψει
LIFO NEWSROOM
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Διεθνή / Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν δήλωσε ότι στόχος ήταν «δικαστές και αξιωματούχοι των μη ισλαμικών νόμων» και απειλώντας με νέες επιθέσεις έως την επιβολή της σαρία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Η μάχη για τον τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ μεταφέρεται στο Κάτω Σώμα του Κογκρέσου, όπου οι Ρεπουμπλικανοί επιχειρούν να περάσουν τον προϋπολογισμό με οριακή πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM