Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο νησί Ολερόν

Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο νησί Ολερόν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε περίπου 10 άτομα - πεζούς και έναν ποδηλάτη -  το πρωί της Τετάρτης στο νησί Ολερόν της Γαλλίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien.

Από αυτούς, πέντε τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις πολύ σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η εθνική χωροφυλακή. Ο οδηγός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» προτού ρίξει το όχημά του στον κόσμο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας, η αντιτρομοκρατική εισαγγελία δεν έχει αναλάβει την υπόθεση «σε αυτό το στάδιο», αν και έχει ανοίξει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τη Le Parisien.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 8:45, ανάμεσα στα χωριά Dolus-d’Oléron και Saint-Pierre-d’Oléron.

Ο οδηγός συνελήφθη λίγα λεπτά μετά το περιστατικό από τη χωροφυλακή, τη στιγμή που προσπαθούσε να βάλει φωτιά στο όχημά του. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν φιάλες αερίου, το οποία είχε πάρει μερικώς φωτιά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο δράστης οδηγήθηκε αμέσως υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Saint-Pierre-d’Oléron.

Πρόκειται για 35χρονο Γάλλο υπήκοο που κατοικεί στο χωριό La Cotinière, στη δυτική ακτή του νησιού Ολερόν. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του Saint-Pierre-d’Oléron, Christophe Sueur, ο άνδρας είναι γνωστός για τα πολλά «ξεσπάσματά» του, κυρίως λόγω της τακτικής χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ, αναφέρει η Le Parisien.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM