LIVE!

ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει καταστροφική παρά την εκεχειρία

ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει καταστροφική παρά την εκεχειρία Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Ο ΠΟΥ κρούει για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου στη Γάζα, εξηγώντας πως η ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα «παραμένει καταστροφική».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος στην ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για καμία ορατή μείωση της πείνας.

Μιλώντας την Πέμπτη, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση στη Γάζα «παραμένει καταστροφική» και ότι «δεν υπάρχει αρκετό φαγητό» για τους κατοίκους της περιοχής.

«Η κατάσταση παραμένει καταστροφική, επειδή ότι εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Δεν έχει υπάρξει καμία μείωση της πείνας, καθώς δεν υπάρχει επαρκής τροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη, το Ανώτατο Δικαστήριο του ΟΗΕ αποφάνθηκε ότι το Ισραήλ, πρέπει να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και ότι οι περιορισμοί που επέβαλε τα τελευταία δύο χρόνια, παραβιάζουν τις διεθνείς του υποχρεώσεις.

Πριν από μία εβδομάδα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ ανέφερε ότι, από την έναρξη της εκεχειρίας, έχει καταφέρει να μεταφέρει περίπου 560 τόνους τροφίμων ημερησίως στη Γάζα, αριθμός πολύ μικρότερος από τις ανάγκες.

«Είμαστε ακόμη κάτω από το επίπεδο που απαιτείται, αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Η εκεχειρία άνοιξε ένα στενό παράθυρο ευκαιρίας, και το WFP κινείται γρήγορα για να ενισχύσει τη διανομή τροφίμων» δήλωσε εκπρόσωπος του WFP.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το Ισραήλ έκλεισε τις εισόδους και εξόδους της Γάζας, εμποδίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων, γεγονός που οδήγησε σε λιμό σε ορισμένες περιοχές.

Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αντιστραφεί ο λιμός στη Γάζα, απευθύνοντας έκκληση να ανοίξουν όλα τα συνοριακά περάσματα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM