Σκωτία - Ελλάδα 3-1: Ηττήθηκε η εθνική στη Γλασκώβη

ΣΚΩΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μετά την αναμέτρηση στο UEFA Nations League νωρίτερα φέτος, η Σκωτία και η Ελλάδα αντάμωσαν ξανά στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, σήμερα Πέμπτη (9/10, 21:45).

Η Σκωτία επικράτησε της Ελλάδας με 3-1.

Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον Γ' Όμιλο με τη Δανία και τη Λευκορωσία.

Η Σκωτία διεκδίκησε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά από το 1988, ξεκινώντας αήττητη τα προκριματικά του 2026, κερδίζοντας τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια της εκτός έδρας, εναντίον της Δανίας και της Λευκορωσίας, τον περασμένο μήνα.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε την ίδια ομάδα που νίκησε με συνολικό σκορ 3-1 στα πλέι οφ ανόδου/υποβιβασμού του Nations League τον Μάρτιο, χάνοντας τον πρώτο αγώνα με 1-0 εντός έδρας πριν εξασφαλίσει τη νίκη με 3-0 στον δεύτερο, στο «Χάμπντεν Παρκ».

Στο μεταξύ, «ζωντανή» στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2026 έμεινε η Φινλανδία, μετά τη σημερινή της ανατροπή και νίκη επί της Λιθουανίας, με 2-1 για τον 7ο όμιλο των προκριματικών της διοργάνωσης.

Στο Μουντιάλ 2026 έχουν προκριθεί:

  • Ως διοργανώτριες: Καναδάς, Μεξικό, ΗΠΑ
  • AFC (Ασία): Αυστραλία, Ιράν, Ουζμπεκιστάν, Ιορδανία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία
  • CAF (Αφρική): Μαρόκο, Τυνησία
  • CONMEBOL (Νότια Αμερική): Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Ισημερινός, Παραγουάη, Ουρουγουάη
  • OFC (Ωκεανία): Νέα Ζηλανδία

Η Βολιβία, μετά τη Νέα Καληδονία, έγινε η δεύτερη ομάδα που «έκλεισε» θέση στα διηπειρωτικά Play-off.

 
 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM