Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι» Facebook Twitter
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone / Φωτ.: Instagram @rollingstone
0

Από το «Aftersun» στο «Normal People» και τον «Μονομάχο», ο Πολ Μεσκάλ έφτασε μέχρι τη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ πριν καν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας του.

Μερικά χρόνια πίσω όμως, ο Μεσκάλ, δεν θα πίστευε ποτέ πως θα μπορούσε να φτάσει έως εκεί. Ο ίδιος παραδέχτηκε στο Rolling Stone, ότι δεν είχε την αυτοπεποίθηση πως ήταν αρκετά ταλαντούχος, ώστε να καταφέρει να ξεχωρίσει.

Όπως μοιράζεται στη συνέντευξή του, σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη σχολή Καλών Τεχνών, μέχρι που ένας καθηγητής του τον έπεισε να μην το κάνει. Και αφού δεν εγκατέλειψε, αποφάσισε ότι η μόνη επιλογή ήταν να «γίνει ο καλύτερος», κάτι που τον οδήγησε σε μια «μοναχική ζωή και σε αυστηρή πειθαρχία και αυταπάρνηση».

Περιτριγυρισμένος από ταλαντούχους συμφοιτητές, ο Μεσκάλ φοιτούσε στην Εθνική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης Lir στο Δουβλίνο, χωρίς προσδοκίες ανάλογες των επιτυχιών που μετρά σήμερα. «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι, οπότε έπρεπε να το βρω από κάπου αλλού», λέει στο περιοδικό, αποδίδοντας την επιτυχία του στο πείσμα του.

«Ή, όχι, θα έλεγα ότι το ταλέντο που είχα τότε δεν διαφέρει από το ταλέντο που έχω τώρα. Αλλά δεν ένιωθα ταλαντούχος. Όταν έβλεπα ηθοποιούς στην τάξη μου που είχαν περισσότερη εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό, για παράδειγμα, ή έκαναν πράγματα στα οποία εγώ δεν είχα εμπειρία, άρχιζα να πανικοβάλλομαι, γιατί μέχρι τότε είχα περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου να είμαι καλός στο γαελικό ποδόσφαιρο και να λέω "ξέρω πώς να είμαι καλός σε αυτό". Όσον αφορά την υποκριτική, μου άρεσε πολύ να το κάνω, αλλά δεν ήξερα αν ήμουν καλός -και ένιωθα κακός σε αυτό», εξομολογήθηκε στο Rolling Stone.

Και από την αμφιβολία, ο Μεσκάλ έφτασε να είναι το Μήλον της Έριδος, με κορυφαίους σκηνοθέτες να τον διεκδικούν για τα καστ τους και μεγάλους σχεδιαστές να προσπαθούν να επιμεληθούν την εμφάνισή του.

Μετρώντας υποψηφιότητες για Emmy και Όσκαρ και νίκες σε Olivier και BAFTA, ο Μεσκάλ ξεχωρίζει στο Χόλιγουντ ως «ταλέντο της γενιάς του» ή «ο επόμενος Μάρλον Μπράντο».

Οι περισσότεροι από τους σκηνοθέτες και παραγωγούς που συνεργάστηκαν μαζί του δεν περιορίζονται μόνο στο ταλέντο που τελικά είχε ή στον επαγγελματισμό που έχει επιδείξει.

«Ένα πραγματικά υπέροχο, γλυκό, προσεκτικό και ευγενικό άτομο», θα πει ο Όλιβερ Χερμάνους, που τον σκηνοθέτησε στο The History of Sound, το πρώτο πρότζεκτ στο οποίο ο Μεσκάλ είχε και τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού. «Είναι σχεδόν εκνευριστικό το να μην έχεις τίποτα κακό να πεις για τον Πολ. [Μου αρέσει απλώς] να ξέρω ότι υπάρχει εκεί έξω».

Συνεχίζει ο Χερμάνους: «Έχει πρόσβαση σε ένα πολύ πλήρες φάσμα συναισθημάτων και ιδεών, και είναι πραγματικά πρόθυμος να τα εξερευνήσει, να αγγίξει το ηλεκτροφόρο καλώδιο».

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM