Πυροβολισμοί κοντά σε τέμενος στη Σουηδία: Ένας νεκρός - Αγνοείται ο δράστης

Πυροβολισμοί κοντά σε τέμενος στη Σουηδία: Πέθανε ο ένας από τους δύο τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σήμερα κοντά σε τέμενος στην πόλη Έρεμπρο της Σουηδίας.

Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με αντιπαλότητες μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας άνδρας "ηλικίας περίπου 25 ετών υπέκυψε στα τραύματά του" στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί, πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίσει την κατάσταση του τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η υπόθεση ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας και ότι αναζητείται ένας ύποπτος, παρότι δεν έχουν γίνει άμεσες συλλήψεις.

Πυροβολισμοί κοντά σε τέμενος στη Σουηδία: Ένας νεκρός - Αγνοείται ο δράστης Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Η Σουηδία ταλανίζεται από ένα κύμα βίας που σχετίζεται με συμμορίες για περισσότερο από μια δεκαετία και οι ερευνητές δήλωσαν ότι η τελευταία ένοπλη επίθεση θα μπορούσε να είναι μια παρόμοια υπόθεση.

«Με βάση την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τους πυροβολισμούς στο Έρεμπρο, το περιστατικό πιστεύεται ότι συνδέεται με περιβάλλον εγκληματικού δικτύου», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πυροβολισμοί κοντά σε τέμενος στη Σουηδία: Ένας νεκρός - Αγνοείται ο δράστης Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Τον Φεβρουάριο, 10 μαθητές και καθηγητές σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο Έρεμπρο, περίπου 200 χλμ. δυτικά της Στοκχόλμης, το οποίο έγινε η πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στη Σουηδία.

Ο δράστης της επίθεσης του Φεβρουαρίου ήταν ένας πρώην μαθητής που επίσης αυτοκτόνησε και δεν είχε καμία σχέση με εγκληματικές συμμορίες. Οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα ξεκάθαρο κίνητρο σε αυτή την υπόθεση.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ