Ζελένσκι: «Πρέπει να πιέσουμε τη Ρωσία» - Από ώρα σε ώρα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών και Τραμπ

Ζελένσκι: Από ώρα σε ώρα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών και Τραμπ - «Πρέπει να ασκήσουμε πίεση στη Ρωσία» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους συμμάχους της χώρας του να εντείνουν την πίεση προς τη Μόσχα και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια εξαπάτησης από τη ρωσική πλευρά, ενόψει συνομιλιών μέσω τηλεδιάσκεψης με Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρέπει να ασκήσουμε πίεση στη Ρωσία ώστε να διασφαλιστεί μια δίκαιη ειρήνη. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της Ουκρανίας και των εταίρων μας για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε εξαπάτηση», τόνισε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η Ρωσία προτίθεται να τερματίσει τον πόλεμο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στο Βερολίνο για τις τηλεδιασκέψεις, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, την Παρασκευή στην Αλάσκα.

Πηγή της ουκρανικής αντιπροσωπείας δήλωσε στο AFP ότι ο Ζελένσκι θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και με τον Αμερικανό πρόεδρο, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής.

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν χθες, Τρίτη, σε στρατηγικής σημασίας τομέα του ανατολικού μετώπου, απειλώντας πόλεις όπως η Ποκρόφσκ και η Ντομπροπίλια. Παρά την ένταση, οι προετοιμασίες της συνόδου στο Βερολίνο δεν έχουν επηρεαστεί, σύμφωνα με μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας, το οποίο τόνισε ότι η Ουκρανία έχει στείλει ενισχύσεις στην περιοχή.

Στο Κίεβο εκφράζονται ανησυχίες ότι η συνάντηση Τραμπ–Πούτιν, στην οποία ο Ζελένσκι δεν αναμένεται να συμμετάσχει, ενδέχεται να οδηγήσει σε συμφωνία που θα υποχρεώσει την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM