Θα χτιστεί ορθόδοξος ναός στην Κωνσταντινούπολη

Θα χτιστεί ορθόδοξος ναός στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Την έγκριση του για την ανέγερση νέας Ορθόδοξης εκκλησίας στον Άγιο Στέφανο (Yeşilköy) έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης. Η απόφαση θεωρείται ιστορική καθώς, σύμφωνα με το greekreporter είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της  Τουρκικής Δημοκρατίας που δίνεται άδεια για την ανέγερση νέου ναού.

Ο ορθόδοξος ναός θα ανήκει στην κοινότητα των Αραβο-ορθόδοξων που έχουν κάνει αίτημα για να έχουν το δικό τους χώρο προσευχής.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR, η ανέγερση του ναού θα μπορεί να ξεκινήσει και με την τυπική έγκριση του Συμβουλίου Μνημείων.

Όλες οι εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης χρονολογούνται πριν το 1923, όπου ιδρύθηκε το τουρκικό κράτος ενώ μέχρι και τα τελευταία χρόνια ήταν σχεδόν αδύνατη ακόμη και η αναπαλαίωση ιστορικών ναών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ