Χαμάς: «Οι δηλώσεις Τραμπ σόκαραν όλον τον κόσμο»

Χαμάς: «Οι δηλώσεις Τραμπ σόκαραν όλον τον κόσμο» Facebook Twitter
Η Χαμάς αντιδρά στις κατηγορίες του Τραμπ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

«Οι δηλώσεις του Τραμπ σόκαραν όλον τον κόσμο», αντέδρασε η Χαμάς μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ που ισχυρίστηκε πως η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση δεν θέλει μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα.

Η Χαμάς χαρακτήρισε «σοκαριστικές» τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο η Χαμάς «δεν θέλει μια συμφωνία» μετά την αποτυχία των έμμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ που διεξήχθησαν στην Ντόχα και ότι θέλει να «πεθάνει».

Ο απεσταλμένος του Στιβ Γουίτκοφ παραδέχθηκε την Πέμπτη την αποτυχία αυτών των συνομιλιών που πραγματοποιούνταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες υπό τη μεσολάβηση του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Αιγύπτου. Αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις της Χαμάς.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και του απεσταλμένου του «σόκαραν όλον τον κόσμο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ηγετικό στέλεχος της Χαμάς,  που ονομάζεται Τάχερ αλ Νούνου.

Σύμφωνα με τον αλ Νούνου, οι δηλώσεις Τραμπ «προκαλούν μεγαλύτερη έκπληξη καθώς λαμβάνουν χώρα μετά τις προόδους σε ορισμένα θέματα που βρίσκονταν υπό διαπραγμάτευση. Έως τώρα δεν είχαμε ενημερωθεί για κανένα πρόβλημα στα υπό διαπραγμάτευση θέματα».

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο της παλαιστινιακής οργάνωσης, τον Ιζάτ αλ Ρίσεκ, η Ουάσιγκτον «κλείνει το μάτι στο πραγματικό εμπόδιο για κάθε συμφωνία, δηλαδή την κυβέρνηση (του Μπενιαμίν) Νετανιάχου, που εγείρει προσκόμματα, κωλυσιεργεί και αποφεύγει τις δεσμεύσεις της».

Ο Ρίσεκ επιμένει, πως η Χαμάς επιδεικνύει «ευελιξία» και το μόνο που ήθελε ήταν να «αποσαφηνίσει» ορισμένες πλευρές του σχεδίου που πρότειναν οι ΗΠΑ.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να «ασκήσει πίεση στην (ισραηλινή) κυβέρνηση κατοχής προκειμένου να δεσμευτεί σοβαρά στην επίτευξη μιας συμφωνίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM