Τα απομνημονεύματα του Τζο Μπάιντεν πουλήθηκαν για 10 εκατ. δολάρια, αλλά των Ομπάμα, Κλίντον ήταν ακριβότερα

Τα απομνημονεύματα του Τζο Μπάιντεν πουλήθηκαν για 10 εκατ. δολάρια, αλλά των Ομπάμα, Κλίντον ήταν ακριβότερα Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν υπέγραψε συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Hachette Book Group για την έκδοση των νέων του απομνημονευμάτων, με προκαταβολή που εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη συμφωνία. Ο εκδοτικός οίκος Little, Brown & Co. θα κυκλοφορήσει το βιβλίο, ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμη επίσημη ημερομηνία έκδοσης.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν, σε πρόσφατη δημόσια εμφάνιση, δήλωσε ότι «δουλεύει σκληρά» πάνω στη συγγραφή του βιβλίου, το οποίο θα επικεντρωθεί στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του (2021–2025).

Η νέα έκδοση θα ακολουθήσει το επιτυχημένο βιβλίο του 2017, Promise Me, Dad, στο οποίο ο Μπάιντεν αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία με τον γιο του, Μπο, που απεβίωσε από καρκίνο στον εγκέφαλο το 2015. Όπως και τότε, τα δικαιώματα της νέας έκδοσης διαχειρίστηκε ο ισχυρός οργανισμός Creative Artists Agency (CAA), ο οποίος εξασφάλισε παγκόσμια δικαιώματα για λογαριασμό του πρώην προέδρου.

Τα απομνημονεύματα θεωρούνται βασικό εργαλείο για πρώην προέδρους και τις συζύγους τους, ώστε να καταγράψουν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων και να ενισχύσουν τη δημόσια εικόνα και την ιστορική τους παρακαταθήκη. Παράλληλα, λειτουργούν ως σημαντική πηγή εσόδων.

Η υγεία του Μπάιντεν αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του χειρόγραφου και της προώθησης του βιβλίου. Τον Μάιο του 2025, το προσωπικό του γραφείο αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με προχωρημένη μορφή καρκίνου του προστάτη, αν και η ασθένεια «φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η νέα έκδοση του Μπάιντεν έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ηγετών που προχώρησαν σε συγγραφή βιβλίων μετά τη θητεία τους. Το 2017, ο Barack Obama και η Michelle Obama πούλησαν τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων τους στην Penguin Random House έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων — την υψηλότερη γνωστή συμφωνία στον εκδοτικό κόσμο για προεδρικό ζεύγος. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει εκδώσει ακόμη απομνημονεύματα για την προεδρία του, ενώ ο Μπιλ Κλίντον είχε λάβει 15 εκατομμύρια δολάρια για το βιβλίο του My Life το 2004.

Ο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα τον Ιούλιο του 2024, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ηλικία και τη διανοητική του διαύγεια. Η απόφασή του να αποσυρθεί και να στηρίξει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2024.

Συμπέρασμα: Τα νέα απομνημονεύματα του Τζο Μπάιντεν αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς προσφέρουν την ευκαιρία στον πρώην πρόεδρο να καταγράψει το δικό του αφήγημα για την προεδρία του. Παράλληλα, η πορεία της υγείας του θα επηρεάσει το πότε και πώς θα παρουσιαστεί το βιβλίο στο ευρύ κοινό.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM
«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM