Γάζα: Δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί σε σημείο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γάζα: Δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί σε σημείο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Δέκα άμαχοι φέρεται να σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, σε δύο περιστατικά κατά τη διάρκεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τοπικές αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Όπως δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κοντά σε σημείο διανομής βοήθειας που διαχειρίζεται αμερικανικό ίδρυμα στην περιοχή Αλ Σακούς, βορειοδυτικά της Ράφα. Ένα ακόμη άτομο φέρεται να έχασε τη ζωή του και οκτώ να τραυματίστηκαν σε παρόμοιο επεισόδιο νοτιότερα, κοντά στον διάδρομο του Νετζαρίμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει πληροφορίες για το περιστατικό στη Ράφα.

Τα σημεία διανομής τροφίμων στη Γάζα έχουν γίνει επανειλημμένα εστίες έντασης. Το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τη Γάζα (GHF), που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη Μαΐου, μετά από περίοδο πλήρους αποκλεισμού της ανθρωπιστικής πρόσβασης. Την Τετάρτη, το ίδρυμα παραδέχτηκε ότι σε πρόσφατη διανομή στη νότια Γάζα, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω ποδοπατήματος, σε συνθήκες πανικού.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν την Τρίτη ότι έχουν καταγράψει 875 θανάτους αμάχων σε απόπειρες παραλαβής ανθρωπιστικής βοήθειας από τα τέλη Μαΐου, εκ των οποίων οι 674 σημειώθηκαν κοντά σε σημεία του GHF.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του κουβεϊτιανού νοσοκομείου εκστρατείας στην περιοχή Αλ Μαουάσι, Σοχάιμπ Αλ Χουμς, προειδοποίησε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των εκτοπισμένων που καταφθάνουν με σημάδια σοβαρού υποσιτισμού. «Υποδεχόμαστε ασθενείς με γενικευμένη εξάντληση και ακραία αδυναμία. Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πληροφορίες δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα, λόγω των αυστηρών περιορισμών που έχουν επιβάλει οι ισραηλινές αρχές στην πρόσβαση των δημοσιογράφων και των διεθνών οργανισμών στη Γάζα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM