Νετανιάχου: Συμφώνησε με την πρόταση του Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν

Νετανιάχου: Συμφώνησε με την πρόταση του Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν Facebook Twitter
Ισραηλινές ομάδες διάσωσης εργάζονται στο σημείο της πυραυλικής επίθεσης σε κατοικημένη περιοχή στην Μπερ Σεβά / Φωτ: EPA
0

Το Ισραήλ συμφώνησε με την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν αφού επιτεύχθηκε ο στόχος να απομακρυνθεί η ιρανική απειλή των πυρηνικών και των βαλλιστικών πυραύλων, αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Χάρη σε αυτόν τον πόλεμο, το Ισραήλ «εξάλειψε μια άμεση διπλή υπαρξιακή απειλή: πυρηνική και βαλλιστική», ανέφερε η ισραηλινή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, ευχαριστώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αμυντική τους υποστήριξη και τη συμμετοχή τους στην εξάλειψη της ιρανικής πυρηνικής απειλής.

«Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε παραβίαση της εκεχειρίας», προστίθεται στη δήλωση, που δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ.

"Λαμβάνοντας υπόψη την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης και σε πλήρη συντονισμό με τον πρόεδρο Τραμπ το Ισραήλ συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου για αμοιβαία εκεχειρία", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν βρίσκεται τώρα σε ισχύ και ζήτησε και από τις δύο χώρες να μην την παραβιάσουν, λίγες μόνο ώρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε κύματα πυραυλικών επιθέσεων, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Ο Νετανιάχου θα κάνει αργότερα σήμερα δηλώσεις.

Το σαββατοκύριακο, το Ισραήλ, μαζί με τις ΗΠΑ, πραγματοποίησε επιθέσεις με στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με το αιτιολογικό ότι η Τεχεράνη βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου.

Το Ιράν διαψεύδει κάτι τέτοιο, αλλά ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ έχει προειδοποιήσει ότι, αν η Τεχεράνη το επιθυμήσει οι παγκόσμιοι ηγέτες "δεν θα μπορέσουν να την σταματήσουν".

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM