Ντόναλντ Τραμπ: Απέρριψε ισραηλινό σχέδιο για τη δολοφονία του Αγιατολάχ Χαμενεΐ

Ντόναλντ Τραμπ: Απέρριψε ισραηλινό σχέδιο για τη δολοφονία του Αγιατολάχ Χαμενεΐ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Ντόναλντ Τραμπ / EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε σχέδιο δολοφονίας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Την ώρα που η Μέση Ανατολή είναι στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου, με το Ιράν και το Ισραήλ να συνεχίζουν ακατάπαυστα τις επιθέσεις μετρώντας παράπλευρες απώλειες, Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters αποκάλυψαν το σχέδιο που φέρεται να είχε το Ισραήλ για τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

«Έχουν σκοτώσει οι Ιρανοί έναν Αμερικανό μέχρι στιγμής; Όχι. Μέχρι να το κάνουν, δεν τίθεται καν συζήτηση να βάλουμε στο στόχαστρο την πολιτική ηγεσία», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, εξηγώντας τον λόγο που ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε ένα τέτοιο σχέδιο.

Στη συνέχεια, εξήγησαν ότι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με Ισραηλινούς αξιωματούχους, από την ημέρα που το Ισραήλ εξαπέλυσε μαζική σφοδρή επίθεση κατά του Ιράν, στα πλαίσια της στρατιωτικής επιχείρησης «Rising Lion».

Παρότι δεν ξεκαθάρισαν αν ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είπε το «όχι», ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σημειώνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ του Reuters σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Fox News Channel, έκανε λόγο για «ψευδείς αναφορές».

«Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς αναφορές για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και δεν πρόκειται να επεκταθώ σε αυτό. Αλλά μπορώ να σας πω ότι πιστεύω ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Και νομίζω ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι είναι καλό για τις ΗΠΑ», ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο Reuters την Παρασκευή, σημείωσε ότι «γνωρίζαμε τα πάντα» για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων είναι τουλάχιστον 406 νεκροί στο Ιράν και 14 στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM