Άρτα: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο – Δωρίζουν τα όργανα του 14χρονου

Άρτα: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο – Δωρίζουν τα όργανα του 14χρονου Facebook Twitter
0

Εγκεφαλικά νεκρά είναι τα δύο παιδιά που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον ποταμό Άραχθο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και οι δύο ανήλικοι είναι εγκεφαλικά νεκροί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τους κρατήσουν στη ζωή.

Οι γονείς του 14χρονου αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά των οργάνων του παιδιού τους. Οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη, έδωσαν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή, καθώς η κατάσταση της υγείας για τον 14χρονο και τον 15χρονο φίλο του ήταν σε οριακά επίπεδα

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο tempo24.news και τα δύο παιδιά ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, «γι αυτό και ακολουθήθηκε επιθετική θεραπεία, καθώς η αξονική που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας έδειξε ότι υπάρχει οίδημα στο κεφάλι, αλλά και εισρόφηση υγρού στους πνεύμονες. Το κάθε παιδί είχε τη δική του ομάδα υποστήριξης απαρτιζόμενη από εντατικολόγους και νοσηλευτές».

Οι δύο φίλοι ήταν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, όπου έδιναν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, παρά τις ελάχιστες ελπίδες που είχαν, δεδομένου ότι ανασύρθηκαν μετά από πολλή ώρα από τα νερά του Άραχθου, χωρίς τις αισθήσεις τους και τους επανέφεραν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Άρτας.

Άραχθος: Πρώτα φέρεται να παρασύρθηκε ο 14χρονος

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη όταν, κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε ξαφνικά λόγω αποδέσμευσης νερού από το φράγμα στο Πουρνάρι. Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ο 14χρονος, παρασύρθηκε από τα ρεύματα, ενώ ο 15χρονος φίλος του προσπάθησε να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο στα νερά. Κανένας από τους δύο δεν γνώριζε κολύμπι.

Τα άλλα δύο παιδιά που βρίσκονταν μαζί τους κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια και να ζητήσουν βοήθεια.

Ο άνθρωπος που μετέφερε τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε: «Εγώ ήμουν δρομολόγιο εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο χωριό και ειδοποιήθηκα από έναν φίλο των παιδιών που κολυμπούσε μαζί τους. Μπήκε στο λεωφορείο για να γυρίσει στο σπίτι του. Το είδα λίγο τρομαγμένο, αγχωμένο και όταν τον ρώτησα τι έχει μου είπε ότι δεν μπόρεσαν οι φίλοι του να βγουν από το ποτάμι. Έβαλε και τα κλάματα κιόλας. Μου είπε κάναμε μπάνιο με τους φίλους μου, αλλά αντιμετώπιζαν πρόβλημα και δεν μπόρεσαν να βγουν από το ποτάμι. Έβαλα το λεωφορείο μπροστά. Αμέσως πήγα στο ποτάμι. Εκεί ήταν κάποιοι άνθρωποι έξω. Μου είπαν ότι υπήρχαν παιδιά και βούτηξα.

Είχε έρθει και μία βάρκα, εν τω μεταξύ, με κάποιον από από εκεί γύρω. Ψαράς ήταν και κάποιος που δούλευε εκεί νομίζω, ο οποίος βούτηξε και έβγαλε το πρώτο το παιδί γιατί εκείνη τη στιγμή που έφτασα εγώ είχε βγάλει το ένα παιδί. Το παιδί βρισκόταν κάτω στον βυθό. Είναι βούρκος μέσα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε στα τυφλά, να κατεβαίνουμε κάτω και να ψάχνουμε στα τυφλά προσπαθώντας να πιάσουμε κάτι, έστω ένα χέρι, ένα πόδι, κάτι δηλαδή για να μπορέσουμε να το βγάλουμε. Ήταν και θέμα τύχης».


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM